Arrangementen
Een rustig gezellig weekend met familie, een feestelijk weekend met vrienden of een sportiefweekend met clubgenoten. Alles is mogelijk aan boord van de Antoinette R. Er kan rustig gevaren worden door de Kop van Overijssel, met stadjes als Zwartsluis, Hasselt en Giethoorn. 

Er kan ook stevig gezeild worden op het IJsselmeer, waaraan pittoreske steden als Enkhuizen, Stavoren, Medemblik, Urk en Lemmer liggen. Als de zeiltocht wat langer dan een weekend duurt dan kunnen plaatsen als Hoorn, Monnikendam en Amsterdam aangedaan worden. Hieronder ziet u een beschrijving van een weekend.
Vrijdagavond
Vrijdag 's avonds scheept u in rond 20.00 uur in de haven te Kampen. U maakt kennis met de schipper en z'n maat en bepaald in overleg waar u dat weekend naar toe gaat. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van weer en wind. De eerste avond aan boord .....
Zaterdag
's Ochtends een heerlijk ontbijt. Goed uitgeslapen staat u allen aan dek om het vertrek vanuit de haven van Kampen te aanschouwen. Iedereen krijgt daarna toelichting op het zeilen door de maat. Na het afvaren van de IJssel zijn we op het Ketelmeer, waar als het gewenst is reeds gezeild kan worden. Vanuit het Ketelmeer gaat u richting de Kop van Overijssel of richting het IJsselmeer. Afhankelijk van uw gekozen bestemming is het rustig genieten van de wijdse omgeving en de prachtige Nederlandse natuur. Het kan natuurlijk ook zijn dat u kiest voor een sportieve stoere zeiltocht. Met z'n allen aan dek en er voor zorgen dat zo snel mogelijk alle zeilen goed gezet worden. De schipper zal de kans om een extra overstag-manoeuvre te maken niet voorbij laten gaan.

Als u aan het eind van de middag op uw plaats van bestemming komt, is er vaak nog wel tijd om even het havenplaatsje te bezoeken. Rustig op het terras vertoeven of even speuren door de winkelstraten.
 's Avonds aan boord gezellig met z'n allen spelletjes doen of de plaatselijke horeca verkennen. Alles kan. Na een heerlijke dag op het water is het heerlijk genieten in de vele havens die Nederland rijk is.
Zondag
Iets later dan de zaterdag misschien geniet u van het ontbijt. Daarna vaart de schipper weer af richting Kampen. Ook hier is het weer rustig genieten of fanatiek zeilen. Geheel uw eigen keuze. Niets moet, alles mag. Op het Ketelmeer wordt al snel duidelijk dat vele schepen van de vloot terugkeren naar Kampen, altijd een mooi schouwspel. Aangekomen in Kampen neemt u afscheid van de schipper en beloofd volgend jaar zeker terug te komen...wat een heerlijk weekend.
 
Hieronder vindt u informatie over de afvaarthaven en de vaargebieden van de Antoinette R.

De Antoinette R heeft als standaard afvaarthaven het historische Kampen. Op de zgn. wisseldagen is het er erg gezellig en druk. Vele touristen gaan van boord van de vele traditionele zeilschepen, terwijl de nieuwe reeds in aantocht zijn. 

IJsselmeer
Het IJsselmeer is geografisch een meer, maar het heeft de wijdheid van een zee. Voor de aanleg van de afsluitdijk heette het dan ook de Zuiderzee. In de vele plaatsen aan het IJsselmeer vindt u nog de gevels van rijke koopmanshuizen en de loodsen van een grote vissersvloot. De vele informatiecentra en musea vertellen u alles over de cultuur en de geschiedenis.

Waddenzee
De Wadden, zoals het hele complex van zandbanken, geulen en prielen heet, wordt voornamelijk beheerst door stromingen en getijden. In de plaatsjes op de Waddeneilanden vindt U een levendig toerisme. Er zijn prachtige natuurreservaten met vele vogelkolonies, wat een fietstocht zeker de moeite waard maakt. Mits wind en weer het toe  laten, is het droogvallen van het schip op een zandbank een bijzondere attractie.

Kop van Holland
Zwartsluis is het voorportaal van vele hectaren natuurschoon. Wie passie heeft voor het ongerepte landschap kan zijn hart ophalen. Al zeilende langs weilanden en uitgestrekte rietakkers, door oude sluizen en vaarten komt u in het ”natuurgebied “De Wieden” en het natuurreservaat “De Weerribben”. Een prachtig landschap om per zeilschip te ontdekken. Varend over de meren als Beulakker- en Belterwijde kunt u een kijkje nemen in de oude havenstadjes Vollenhove en Blokzijl of in Giethoorn; het “Venetië van het Noorden”.

Vogelliefhebbers kunnen genieten van de purperreiger, kiekendief en de karekiet. Wilt u nog verder de natuur in? De zeiltocht kan afgewisseld worden met een wandel-, fiets-, of kanoroute. Aansluitend aan de Kop van Overijssel ligt het Friese merengebied. In deze waterrijke provincie zijn alle waterwegen met elkaar verbonden en kunt u door de sluizen bij Stavoren of Workum via het IJsselmeer meer terug naar Zwartsluis.

Randmeren
In westelijke richting komt u via het Ketelmeer op het IJsselmeer. Stroomopwaarts de IJssel kunt u naar de oude Hanzestad Kampen of via de Randmeren naar vissersplaatsen als Elburg en Harderwijk. Zwartsluis biedt u vele mogelijkheden voor een mooi zeilavontuur. Het is een uitdaging om met elkaar de wateren te bevaren en de schippers nodigen u dan ook uit om met de wind in de zeilen, de glorie van vervlogen tijden te doen herleven.

Friese binnenwateren
Aan de Friese binnenwateren liggen vele grote en kleine dorpen, met ieder hun karakter. Ze hebben één ding gemeen: watersport. Friesland kent zo'n dertig grote en kleine meren. Bij een goede wind is het een fantastische ervaring om langs de wuivende riethalmen te zeilen.